Köpvillkor

Vi reserverar oss för fel i text, bilder och priser.

Revolutionrace AB, org. nr. 556938-2913, Sandwalls plats 13, 503 35 Borås, Sverige (”Revolutionrace”) är det företag som tillhandahåller hemsidan www.fritidsfabriken.se. Med orden ”vi, våra, vårt och oss” i dessa köpvillkor avses Revolutionrace. Vill du komma i kontakt med oss rekommenderar vi att du kontaktar vår kundtjänst på telefonnummer 010-15 56 330 eller via e-post support@revolutionrace.se.

För att kunna beställa varor från vår hemsida måste du ha fyllt 18 år eller ha förmyndares godkännande vid beställning. 

Vi förbehåller oss rätten att ändra nedan angivna köpvillkor. Eventuella ändringar är gällande tidigast 30 dagar efter det att vi gjort de ändrade villkoren tillgängliga på hemsidan.

Prisgaranti

Vi garanterar att vi är billigast på våra produkter annars står vi för mellanskillnaden mot uppvisande av kvitto.

100% SÄKRA BETALNINGAR GENOM VÅRA PARTNERS

KlarnaVisaMasterCardAmerican Express
Handla nu - betala efter leverans!

När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått din beställning. Betala din faktura inom 14 dagar eller välj att dela upp din betalning

Dela upp - Delbetala från 50 kr/mån!

Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp. Här tillkommer Klarnas administrativa avgift om 29 kr/månad. Läs mer i Klarnas fullständiga villkor.

Betala Direkt

Med Betala Direkt kan du betala dina köp direkt via ditt bankkonto. Du kan ansluta ditt bankkonto till Klarna första gången du använder Betala Direkt, eller göra det via vår app, med hjälp av Mobilt BankID. Klarna kommer sedan ihåg dina uppgifter för att du ska kunna handla och betala ännu smidigare nästa gång. Pengarna dras inom 1-3 bankdagar efter att butiken skickat din beställning, och om vi inte kan dra pengarna från kontot skickar vi istället en faktura till mejladressen som du använde när du handlade.

Kortbetalning

Hos oss kan du betala med Visa, Mastercard & American Express

NÖJD KUND-GARANTI

Vi på Revolutionrace vill att du är 100% nöjd med ditt köp, och erbjuder Nöjd kund-garanti. Skulle du inte vara nöjd med ditt köp kan du inom 21 dagar returnera varan till oss och få pengarna tillbaka. Varan eller varorna ska ha etiketterna kvar och vara oanvända annars gäller inte bytes-/ångerrätten.

FRAKT OCH LEVERANS

Vi levererar fraktfritt med PostNord och DHL i Sverige. Eftersträvad leveranstid är 1-3 vardagar inom Sverige. Välj Expressorder för snabbare hantering (49 sek, endast för Sverige på vardagar)

Fastän vi strävar efter att leverera din vara enligt ovan angivna tidsramar kan det hända att den blir försenad. För det fall varan skulle bli försenad och förseningen är av väsentlig betydelse för dig som köpare har du rätt att häva köpet. Du får också häva köpet om du före avtalets ingående har meddelat oss om att avlämnande av varan senast en viss dag är avgörande för att du ska ingå avtalet med oss eller om vi meddelar dig att vi inte kommer att avlämna varan. Om du lider skada av förseningen kan du även ha rätt att kräva skadestånd. Du måste lämna ett meddelande till oss om att du häver köpet eller vill kräva skadestånd inom skälig tid från det att du fick kännedom om avlämnandet. Du når oss via vår kundtjänst på telefonnummer 010-15 56 330 eller via e-post support@revolutionrace.se.

BYTE, ÅNGERRÄTT & REKLAMATION

Vid byte eller retur/ångerrätt : Betala fakturan eller flytta fram förfallodatumet hos Klarna. Revolutionrace ansvarar ej för förseningsavgifter på fakturor. Vi har 3-5 dagars hanteringstid på returer.

Tänk även på att det är du som kund som ansvarar för varans skick efter att du mottagit den från oss. Det är alltså du som kund som ansvarar för varan under returtransporten. Vi rekommenderar att du paketerar en eventuell retur väl så att varan inte skadas under transporten till oss

BYTE

Du har rätt att byta din vara inom 21 dagar efter det att du mottagit din beställning. Alla etiketter måste dock sitta kvar på varan som dessutom ska vara i originalskick och oanvänd.

Det är gratis att använda den medskickade retursedeln vid byte och returer. Fyll tydligt i vad du vill byta till på returblanketten och klistra fast den förbetalda retursedeln ordentligt på paketet och lämna in det hos ditt ombud. Paket får inte postas direkt i brevlådan utan måste lämnas in hos ombud. Paket som postas direkt i brevlåda kommer inte fram och ersätts inte av Revolutionrace. Spara ditt returkvitto med sändningsnummer som du får av ditt ombud när du lämnar in returpaketet.

Om bytesvaran är slutsåld hanteras ordern som en retur. Ange gärna 3 bytesalternativ på returblanketten.

RETUR/ÅNGERRÄTT

Du har rätt att ångra din beställning utan att ange något skäl för det. Vi tillämpar 21 dagars retur/ångerrätt som börjar gälla från det att du mottagit din beställning. Vill du utöva din ångerrätt ska du skicka ett klart och tydligt meddelande om ditt beslut att ångra din beställning till oss, se kontaktuppgifter ovan. Du ska ange ditt namn, adress, telefonnummer, e-postadress, ordernummer och annan information som kan vara relevant för oss att ha vid hantering av din retur. Det finns också ett standardformulär för att utöva ångerrätten på Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) som du kan använda dig av. För att du ska hinna utöva din ångerrätt i tid räcker det med att du sänder in ditt meddelande till oss om att du tänker utöva ångerrätten innan ångerfristen gått ut.

Returer är gratis om du använder den medskickade retursedeln. Kryssa i retur på returblanketten och klistra fast den förbetalda retursedeln ordentligt på paketet och lämna in hos ditt ombud. Paket får inte postas direkt i brevlådan utan måste lämnas in hos ombud. Spara ditt returkvitto med sändningsnummer som du får av ditt ombud när du lämnar in returpaketet.

Du ska återsända varan till oss utan onödigt dröjsmål och senast 14 dagar efter den dag då du meddelat oss om ditt beslut att ångra din beställning. Ångerfristen anses ha iakttagits om du skickar tillbaka varan innan denna fjortondagarsperiod löpt ut.

Villkoren som måste uppfyllas för att en retur ska bli godkänd och kostnadsfri är följande: Revolutionrace mottager varan i originalskick, varan är oanvänd och alla etiketter sitter kvar.

Om du väljer att utnyttja din ångerrätt kommer vi att betala tillbaka vad varan/varorna kostat, inklusive kostnaden för en standardleverans utan onödigt dröjsmål och senast inom 10 dagar från och med den dag då vi underrättades om ditt beslut att ångra din beställning. Vi har dock rätt att vänta med återbetalningen tills vi fått tillbaka varan från dig eller tills du sänt in ett bevis på att du återsänt varan, beroende på vilket som inträffar först. Notera att vi inte står för kostnaden för returfrakt om du inte använder den medskickade retursedeln.

Vi kommer att använda samma betalningsmedel för återbetalningen som du själv har använt för den inledande affärshändelsen, om du inte uttryckligen kommit överens med oss om något annat. I vilket fall som helst kommer återbetalningen inte att kosta dig något.

I den mån varan minskat i värde och sådan värdeminskning beror på att du som kund har hanterat varan i större utsträckning än vad som varit nödvändigt för att fastställa varans egenskaper och funktion kommer vi göra ett avdrag motsvarande värdeminskningen.

Om villkoren ej uppfylls av kund kommer vi att debitera en kostnad för ej godkänd retur på 150 sek.

REKLAMATION

Du har enligt lag rätt att reklamera en vara som är felaktig. Har du ett plagg som har gått sönder, kontakta vår kundtjänst på telefonnummer 010-15 56 330 eller via e-post support@revolutionrace.se. Observera att du måste lämna ett meddelande till oss med information om felet "inom skälig tid" efter det att du upptäckt det. Om du reklamerar inom två månader från det att du upptäckt felet har du reklamerat inom skälig tid. Reklamerar du inte inom tre år från det att du mottagit varan har din reklamationsrätt gått förlorad.

Vid godkänd reklamation på felaktig vara står vi för returfrakten. Det är, som ovan nämnts, du som kund som ansvarar för varor som returneras så paketera varan väl. Vi tar inte emot försändelser som skickas mot postförskott.

Vid godkänd reklamation kommer vi att kompensera dig för det i enlighet med gällande lagstiftning och aktuella rekommendationer.Information innan du skickar in en reklamation: Alla reklamationer måste vara rena när de skickas in.

Exempel på godkända reklamationer:

- Söm saknas/ficka är igensydd

- Blixtlåset fungerar inte

Exempel på "fel" som inte behöver vara en reklamation:

- Ull eller polyester underställ noppar sig, både ull och polyester noppar sig naturligt. Ett noppigt ull/polyester underställ är inte giltigt skäl för reklamation.

- Slitage fel, alla plagg slits ut om man använder dem frekvent. Kontakta kundtjänst om du är osäker.

- Ett plagg med camouflage print bleknar i tvätt. Alla tryck bleknar en aning i tvätt, detta är oundvikligt på vårt snabbtorkande poly/cotton material.

OUTHÄMTADE PAKET

Du måste hämta ut paketet från postombudet och returnera det om du ångrar köpet. Om paketet inte hämtas ut blir det automatiskt registrerat som ett ej uthämtat paket och vi kommer att debitera en hanteringskostnad på 149 sek.

FÖRSENADE RETURER

Vid försenade returer tillkommer en hanteringskostnad på 200 sek.

KAMPANJVILLKOR

Under kampanjperioder och högtryck kan vi ej garantera ordinarie leveranstid.Kampanjpriser gäller endast på kampanjprodukter som finns i lager. Kampanjerbjudanden och prissänkta produkter får ej kombineras med rabattkoder.Byte av kampanjprodukter gäller endast till produkter i samma prisklass eller lägre. Vill du byta till en produkt i högre prisklass måste du först returnera kampanjprodukten för att sedan lägga en ny beställning på önskad vara. Revolutionrace kan ej höja totalbelopp på fakturor.

COOKIES

Vad är cookies?

Cookies är små textfiler som sparas på din dator och som sparar vissa inställningar och data för datautbyte med vårt system via din webbläsare.

Vilka cookies används av oss?

De flesta av de cookies vi använder raderas åter automatiskt från din dator när du stänger din webbläsare (sessionens slut). Därför kallas de även för sessionscookies. Sessionscookies behövs exempelvis för att man ska kunna erbjuda varukorg-funktionen på flera sidor. Därutöver använder vi även cookies som stannar kvar på din dator. Vid nästa besök registreras automatiskt att du redan besökt oss tidigare och vilka inmatningar och inställningar du föredrar. Dessa temporära eller även permanenta cookies sparas på din hårddisk och raderas automatiskt efter viss tid. Det är i synnerhet dessa cookies som används för att göra våra tjänster mer användarvänliga, effektivare och säkrare. Det enda syftet dessa cookies har är att anpassa våra erbjudanden till kundernas önskemål och göra det så bekvämt som möjligt för dig när du använder vår hemsida hos oss.

Om du inte vill att cookies används så stänger du av det av i din webbläsares säkerhetsinställningar. Tillvägagångssättet varierar beroende på vilken webbläsare du har. Det innebär dock att funktionaliteten på webbplatsen begränsas.

Läs mer om cookies på Post och Telestyrelsens webbplats, www.pts.se.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER

Revolutionrace AB, org. nr. 5569382913 (”vi”), är ansvarigt för behandling av de personuppgifter som du lämnar till oss så som namn, adress, personnummer, mobil- och telefonnummer samt e-postadress. Vi kommer att behandla dina personuppgifter för att kunna administrera dina inköp och ditt konto hos oss (Mitt konto). Vi kommer också att behandla dina personuppgifter för marknadsföringsändamål genom bland annat elektroniska kommunikationstjänster samt för att kunna utveckla våra produkter och tjänster. Dina personuppgifter kan även komma att delas och behandlas av våra samarbetspartners för de nyss angivna ändamålen.

Genom köp av produkt(er) ur vårt sortiment och/eller registrering av konto hos oss, samtycker du till sådan behandling av dina personuppgifter som anges ovan. Du kan helt eller delvis återkalla ditt lämnade samtycke genom skriftligt meddelande till oss på nedan angivna adress.

Det är frivilligt att lämna personuppgifter. Men när du handlar produkter via vår webbplats behöver vi vissa personuppgifter om dig. Vi behandlar dina personuppgifter för att genomföra våra åtaganden gentemot dig som kund hos oss och för att ge dig information om oss samt om våra produkter och erbjudanden. Du avgör själv om du vill lämna några uppgifter till oss, men uppgifterna är en förutsättning för att du ska kunna köpa, alternativt få information om våra produkter på vår webbplats. Uppgifterna kommer endast att behandlas av oss inom företaget och inte delges tredje man utan ditt samtycke om inget annat anges ovan.

Du har enligt gällande personuppgiftslagstiftning rätt att gratis, en gång per kalenderår, efter skriftligt undertecknad ansökan ställd till oss, få besked om vilka personuppgifter om dig som vi behandlar och hur vi behandlar dessa. Du har också rätt att begära rättelse i fråga om personuppgifter som vi behandlar om dig. Vänligen kontakta oss skriftligen om du har sådan begäran. Våra adressuppgifter finns på vår hemsida.

Använder du betalningsalternativet ”faktura” kan våra samarbetspartners för den tjänsten komma att begära och behandla personuppgifter om dig för att det betalningsalternativet ska kunna användas. Våra samarbetspartners behandling av dina personuppgifter sker i enlighet med deras villkor och vi kan inte göras ansvariga för våra samarbetspartners behandling av dina personuppgifter.

Genom att använda vår webbplats, registrera ditt konto och genomföra köp av våra produkter på den samtycker du till att vi behandlar personuppgifter om dig i enlighet med det ovanstående.

FORCE MAJEURE

Vi är inte ansvariga för underlåtenhet att fullgöra vissa förpliktelser enligt dessa köpvillkor om vår underlåtenhet beror på omständighet som vi inte kunnat råda över och omständigheten hindrar eller gör fullgörandet oskäligt betungande. Med sådana omständigheter avses exempelvis krig, blockad, brand, naturkatastrof och sabotage. 

TVISTER

För det fall vi skulle hamna i en tvist och vi inte lyckas lösa den sinsemellan kan du vända dig till Allmänna reklamationsnämnden, Box 174, 101 23 Stockholm, www.arn.se.

Vi medverkar i tvistlösningsförandet och följer ARN:s rekommendationer. Du kan även lämna klagomål via EU-kommissionens plattform för medling i tvister, länk http://ec.europa.eu/odr.

Om du vill ha information om dina rättigheter som konsument rekommenderar vi dig att besöka Konsumentverkets hemsida www.konsumentverket.se.

MOMSREGISTRERINGSNUMMERS

Sverige: SE556938291301

Norge: NO917349886

Danmark: DK12906064