INTEGRITETSPOLICY


Om personuppgifter

För oss på RevolutionRace är det alltid viktigt att dina personuppgifter hanteras på ett tryggt och säkert sätt. Vi följer alla lagar och regler som gäller för personuppgiftsskydd. Denna policy hjälper dig bl.a. att förstå vilken slags information vi samlar in och hur den används. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss med dina frågor eller funderingar kring hur vi hanterar dina uppgifter. Revolutionrace AB, 556938-2913, Nils Jakobsonsgatan 5D, 504 30 Borås, Sverige är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. Behöver du kontakta RevolutionRace så hittar du kontaktuppgifter på hemsidan.


Vilka personuppgifter behandlar vi?

Vi hanterar uppgifter om dig lite olika beroende på om du är en oregistrerad kund som surfar runt och handlar, eller om du har skapat ett konto och därmed är medlem eller om du har registrerat att du vill ha information från oss genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev. Nedanför kan du läsa om vad som gäller för respektive kategori.


Uppgifter om dig som är kund

För att kunna hantera dina beställningar och köp behöver vi behandla de här uppgifterna om dig;

Detta gör vi med den lagliga grunden fullgörande av köpeavtalet; utan den här informationen kan vi inte fullgöra vårt avtal med dig. Informationen sparar vi i 36 månader från det att leverans och betalning har skett för att kunna hjälpa dig med eventuella reklamations- och garantiärenden.

 

För att vi ska kunna följa de lagar och regler som gäller för oss måste vi behandla de här uppgifterna om dig;

Detta gör vi med den lagliga grunden rättslig förpliktelse, vilket innebär att vi måste hantera uppgifterna för att följa de lagar som vi omfattas av. Ett exempel är bokföringslagen, och därför sparar vi den här informationen med begränsad åtkomst under 7 år + innevarande år.

 

För att vi ska kunna erbjuda en kundtjänst till dig behöver vi behandla de här uppgifterna om dig;

Detta gör vi med den lagliga grunden att behandlingen är nödvändig för att tillgodose vårt och ditt berättigade intresse av att kunna svara på frågor från dig. Vi sparar informationen i 36 månader för att kunna lösa kundtjänstärenden men också för att kunna hantera eventuella reklamationsärenden.

 

För att kunna marknadsföra oss mot dig och visa våra produkter och erbjudanden både på vår sajt och genom samarbetspartners, hanterar vi de här uppgifterna om dig:

Detta gör vi med den lagliga grunden att behandlingen är nödvändig för att tillgodose vårt berättigade intresse av att marknadsföra våra produkter till dig upp till ett år efter din senaste aktivitet på vår sajt. För att göra detta använder vi oss av olika externa annonstjänster och samarbetspartners. Du kan också läsa mer om denna insamling, delning och användning av data samt ta bort uppgifterna som hanteras via dessa kanaler genom att följa länkarna nedan:

Google: https://policies.google.com/privacy/partners

Facebook: https://www.facebook.com/ads/about/?entry_product=ad_preferences

 

Om du vill ha vårt nyhetsbrev, få olika erbjudanden, vara med i kundundersökningar, ge feedback eller ställa en fråga i vårt kundforum behöver vi hantera de här uppgifterna om dig;

Detta gör vi endast när vi fått ditt samtycke i samband med att du lämnar ifrån dig uppgifterna. Lagringstiden kan vara olika beroende på situation, men står alltid med i samtycket som du ger vid det tillfället, samtycket kan när som helst återkallas av dig som är registrerad.

 


Vilka kan vi komma att dela dina uppgifter med?

Vi delar ibland information, inklusive personuppgifter, med vissa mottagare för att kunna utföra behandlingarna som är beskrivna ovan. I vissa fall, när tredjepartsleverantörer och samarbetspartners behandlar uppgifter för vår räkning eller det i övrigt krävs enligt lag upprättar vi personuppgiftsbiträdesavtal för att säkerställa att även dessa parter behandlar era personuppgifter enligt lag. Vi säljer aldrig dina uppgifter till någon annan utan ditt tillstånd. De som vi kan komma att dela din information med är:

Tjänsteleverantörer

För att uppfylla ändamålen med vår behandling av dina personuppgifter delar vi dina personuppgifter med företag som tillhandahåller tjänster till oss, t.ex. för att hantera utskick och leverans av dina varor eller tillhandahålla vissa system. Dessa företag får endast behandla dina personuppgifter enligt våra uttryckliga instruktioner och får inte använda dina uppgifter för något annat än detta.

Betaltjänstleverantörer

För att administrera betalningar via sajten använder vi oss av olika betaltjänstleverantörer. Betaltjänstleverantören är personuppgiftsansvarig för sin egen behandling av dina personuppgifter, och har separata villkor som gäller för dem. Information om deras villkor och hantering av personuppgifter får du när du väljer vilket betalsätt du vill använda på sajten.

Samarbetspartners

För att vi ska kunna ersätta våra samarbetspartners för trafik till oss som har drivits via deras kanaler, delar vi uppgifter med våra samarbetspartners såsom ordernummer och köpesumma. Uppgifterna delas enbart för det syftet, och säljs eller delas inte vidare ytterligare.

Övriga mottagare

Vi kan komma att överföra dina personuppgifter till andra mottagare, t.ex. myndigheter, om det krävs av oss enligt lag. Om hela eller delar av vår verksamhet säljs eller integreras med annan verksamhet kan dina personuppgifter lämnas ut till våra rådgivare, eventuell köpare och dennes rådgivare och lämnas vidare till verksamhetens nya ägare.


Dina rättigheter

Du har rätt att få veta vilka personuppgifter från dig vi använder, genom ett så kallat registerutdrag. Om du önskar ett komplett registerutdrag kan du kontakta vår kundtjänst så hjälper de dig.

Vi vill säkerställa att dina personuppgifter är korrekta och uppdaterade, och du har även rätt att få felaktiga uppgifter om dig rättade. Om de uppgifter du lämnat till oss förändras, t.ex. om du ändrar din e-postadress, namn eller dina betalningsuppgifter, eller om du vill säga upp ditt konto, är det bara att höra av dig till vår kundtjänst.

I syfte att du ska få information om hur vi behandlar personuppgifter har vi valt att, utöver denna policy, även lämna information i anslutning till insamlingen av personuppgifter där det framgår vilka uppgifter vi behandlar, den lagliga grunden för behandlingen och hur länge dessa uppgifter uppskattningsvis kommer att behandlas. Därtill finns uppdaterad information om behandling av personuppgifter alltid publicerad på vår webbplats.

Vid de tillfällena då vi behandlar dina personuppgifter med stöd av ditt samtycke har du rätt att, när som helst, ta tillbaka ditt samtycke kring behandlingen. Du har också rätt att motsätta dig viss behandling, exempelvis för ändamål som rör direktmarknadsföring och nyhetsbrevsutskick. Under vissa omständigheter har du även rätt att få dina personuppgifter raderade eller blockerade. Detta gäller dock inte om vi exempelvis är skyldiga enligt lag att bevara eller på annat sätt hantera uppgifterna, eller om uppgifterna behövs för att kunna uppfylla ett avtal med dig.


Kontakt

Om du har några frågor kring hur vi tar hand om dina personuppgifter är du alltid välkommen att höra av dig till vår kundtjänst. Om du inte är nöjd med det svar du har fått ifrån oss eller hur vi hanterar dina uppgifter har du rätt att lämna klagomål till behörig tillsynsmyndighet.


Cookies

Läs mer om cookies i vår cookie policy.